Kurser

Le Flamant Rouge presenterar varje år några kurser tillsammans med kursledare där vårt koncept och deras koncept matchar. Under kurserna får man lära känna Peyriac-de-mer, livet i en fransk by, Le Flamant Rouge och vår goda mat!

Kommande kurser hösten 2019 är

Veckokurs i kreativa uttryckssätt 22/9 – 26/9 
Kreativ skrivkurs med Cornelia Södergren 8-12 oktober
Akvarellkurs med Eva B Södergren 14-17 oktober.

wideOrnament

Kreativ skrivkurs med Cornelia Södergren 8-12 oktober 2019

 

Oavsett om du redan skriver eller aldrig tidigare satt dina ännu outtalade ord på pränt så är det här en kurs för dig. Det är en kurs som visat sig ge både ökad självkänsla och inspiration. Förutom skrivandet, så är det ett ypperligt tillfälle att förlänga sommaren och njuta av det vackra vädret, då vi kommer att vara utomhus en hel del också!

Så om du önskar komma i kontakt med mer inspiration och flöde i ditt skrivande, följ med då!

Omgivningarna kring den lilla sydfranska byn Peyriac-de-mer är som gjorda för att skapa. Varje liten detalj i huset andas kreativitet och naturens skönhet i trakten är som vore den skapad av Nabu själv!

Med enkla, inspirerande skrivövningar som hjälper dig att komma igång med processen får du en praktisk och kreativ boost att uttrycka dig genom det skrivna ordet.

Du kommer att öka din förmåga att skapa målande beskrivningar och att kunna sätta ord på det visuella samt visualisera genom orden.

På ett lekfullt sätt ser du hur du kan släppa loss din fantasi så att den flödar fritt.

Du lär dig att skriva fritt från den sinnesstämning du befinner dig i och hur du kan hitta orden även i tystnaden.

Du får hjälp att se vilka motstånd som hindrar dig om du sitter fast och hur du ska ta dig förbi dem.

Några ord från tidigare kursdeltagare:

”Jag visste inte att jag hade så många ord i mig, som bara väntade på att få komma ut.”

”Wow, har jag verkligen skrivit det där?”

”Äntligen har jag fått den inspiration jag behövde för att komma igång med att skriva en egen bok.”

”Tack vare Cornelias skrivkurs har jag nu skrivit klar boken jag påbörjade för flera år sedan.”

Om boendet
Kursen sker i samarbete med Le Flamant Rouge Guesthouse i Peyriac-de-mer i södra Frankrike. Pensionatet är ett gammalt byhus mitt i den charmiga medeltidsbyn, vilken är omgiven av vacker och inspirerande natur. På några minuters gångavstånd ligger ett naturreservat med saltsjöar, varav en, Le Doul, är nästan lika salt som Döda havet och i bakgrunden skymtar konturerna av Pyrenéerna.

Vad innehåller kursen och boendepaketet?
Kursen består av följande:
• tisdag kväll 8/10, välkomstmiddag på Le Flamant Rouge samt kursintroduktion.
• onsdag, torsdag, fredag – hela dagar med kurs och inspirerande utflykter i omgivningarna.
• lördag 12/10, kurs halva dagen och avslutning
En av dagarna åker vi till havet och har picnic. Möjlighet ges också denna dag till dem som vill äta ostron. 

Denna utflykt är givetvis frivillig, vill någon hellre stanna hemma så går det alldeles utmärkt.

Boendepaketet innehåller transfer till och från Ryanairs flygplats i Beziers den 8/10 samt den 12/10. Boende 4 nätter, 4 frukostar, 3 tvårätters luncher, 2 trerätters middagar samt andra härligheter såsom frukt, kaffe, te och vin för den som önskar detta! Restaurangbesök utöver detta betalar ni själva.

Maten som serveras under kursen är vegetarisk. Är du allergisk mot något födoämne eller behöver specialkost som t.ex. vegan, laktos- eller glutenfritt meddela detta när du anmäler dig. På Le Flamant Rouge ska alla njuta och äta gott!

Kursledare är Cornelia Södergren, författare, coach och kursledare. Cornelia har skrivit böckerna Låt kärleken välja– vägen till sanna relationer, Mannen som kunde tala med kvinnor , Realistiska relationer , Magdala, Vildkvinnan och Borreliafenomenet – den dolda epidemin.  Hon har också skrivit om kärlek, sex och relationer på www.wellnessguide.se och har även medverkat i ett dussin antologier.  Cornelia började skriva dikter och poetiska texter redan vid åtta års ålder och har fortsatt skriva sedan dess. Nitton år gammal publicerade hon sin första kursbok ”Fotomodellskolan” och har även skrivit för tidningar som Bröllopsmagasinet, Hälsa, PS/Leva, Må bra, SvD, Plaza interiör, Expressen och Lantliv.

Pris och anmälan
Begränsat antal platser till 12 deltagare, så vänta inte för länge med att anmäla dig.

Kursavgift: 3900 kronor.

Du behöver ta med dig en anteckningsbok att skriva för hand i (gärna en inspirerande och vacker som du blir glad av att se). Vill du även ta med dig en dator eller Ipad så går det givetvis bra utöver den obligatoriska anteckningsboken. Ta också med dig en tidning med bilder i (modemagasin, inredning, resemagasin eller liknande). Övrigt material ingår i kursen.

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns som följande alternativ:
• Enkelrum: 480 €
• Delat dubbelrum: 370 €
• Delad dubbelsäng: 320 €
För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inklusive frukost. Meddela Le Flamant Rouge i tid så att de kan reservera ditt rum.

Maila corneliashekina@gmail.com för anmälan eller frågor. Ange ditt namn, adress, mailadress, telefon samt val av boendepaket och eventuell specialkost.

Vid bekräftad plats betalar du en anmälningsavgift på 1500 kr till Bankgiro 334 – 0791. Resterande kursavgift betalas senast den 15 september 2019. Mat och boendepaketet betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.
OBS! Vänta med att boka din resa tills du fått bekräftad plats!

Resa till Peryiac de Mer

Med tåg
Tåg till Paris. Från Gare de Lyon går det direkttåg till Narbonne.

Med flyg
Ryanair Sthlm-Beziers 8/5 med transfer som ingår i boendepaketet, ankomst Peyriac de Mer cirka kl 20.00.

Retur Ryanair Beziers -Stockholm 12/5 med transfer som ingår i boendepaketet, avfärd Peyriac de Mer cirka kl 16.45.

Observera att ni bokar era resor själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Om ni väljer att flyga andra dagar så flyger Ryanair till/från Beziers på tisdagar och lördagar. Man kan även flyga med Vueling till Barcelona och sen ta tåget till Narbonne. Ett annat alternativ är att flyga till Montpellier eller Toulouse, därefter ta tåg till Narbonne, eller www.sncf.fr, alternativt egen hyrbil, eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr.  

Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar att åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation.
Transfer från Beziers ingår ej i boendepaketet för andra flighter än Ryanair den 8/10 och 12/10.

Varmt Välkomna!

 

wideOrnament

Akvarellkurs med Eva B Södergren 14-17 oktober

Måla akvarell några dagar i sköna september och njut av god mat i en liten by vid havet i södra Frankrike. Vi flyger från Skavsta till Beziers där vi får transport till pensionatet.

KURSEN
Kursnivån passar dig som har målat en del tidigare men behöver inspiration och vägledning att komma vidare. Vi kommer att arbeta med komposition, färger och akvarellteknik. Individuell handledning och genomgång varje dag. Vi kommer att måla utomhus där det finns motiv. Vid sämre väder finns en lokal att sitta i.

                

KURSAVGIFT
3000 kr/person + material. Flyg och boendepaket tillkommer. Kursavgiften betalar du i förskott och senast den 25 juli.

UPPLÄGG
Lördag 14/9
: Ankomst m flyg sent på kvällen, en lättare middag m vin serveras på pensionatet.
Söndag 15/9: Frukost och lunchpaket som vi tar med oss ut när vi målar. 3-rättermiddag serveras.
Måndag 16/9: Samma upplägg som söndag
Tisdag 17/9: Frukost o lunchpaket som vi tar med oss ut när vi målar. Samling med fika innan avfärd.

BOENDET
Kursen sker i samarbete med Le Flamant Rouge i byn Peyriac-de-Mer i södra Frankrike, cirka en och en halv timmes bilfärd från spanska gränsen. Le Flamant Rouge är ett unikt pensionat beläget i en förtjusande liten by, med saltsjöar och naturreservat på gångavstånd. www.leflamantrouge.se


MAT- OCH BOENDEPAKETET

Boendepaketet innehåller transfer till och från Ryanairs flygplats i Beziers. Boende 3 nätter, 3 frukostar, 3 tvårätters luncher/ lunchpaket att ta med, 2 trerätters middagar med vin eller alkoholfri dryck samt enklare middag ankomstkvällen och andra härligheter såsom vin, frukt, kaffe.

PRIS
Enkelrum med delat badrum: 450 euro för 3 nätter. Del i dubbelrum m delat badrum, separata sängar: 375 euro/person för 3 nätter (endast 6 platser). Boendepaketet betalar du till pensionatet på plats med kort, kontant eller i förskott mot faktura.

 

wideOrnament

Veckokurs i kreativa uttryckssätt Söndag 22/9 – torsdag 26/9 2019

Du vet redan att ökad självkännedom ger trygghet. Du vet nog också hur den kunskapen påverkar dig som människa, såväl privat som professionellt. Förnuftig och logisk kunskap, utarbetad och värderad av den vänstra hjärnhalvan.

Men vad händer om du aktivt börjar använda den högra hjärnhalvan?

Det är nämligen på högersidan som vi ser helheter, bilder och sammanhang. Framtidens individer, och inte minst ledare måste ta till sig sådant som tidigare har förknippats med konstnärer, formgivare och liknande. I den nya ordningen behöver alla bli både analytiska och intuitiva samtidigt.

Ett utvecklat språk leder till en förbättrad kommunikation och till att hitta fler vägar i mötet med medarbetare och kunder.

Under veckan får du prova de kreativa och symboliska uttryckssätten; bild, spontant måleri, drama, visualiseringar och inre upplevelsearbete, sagor och berättelser samt musik och rörelse. Dessa kan du sen kan ta hem och använda som verktyg.

Varje dag avslutas med en dialog runt uttryckssättens användbarhet.

Vi kommer att varva de kreativa övningarna med njutningsfulla måltider, sköna promenader, bad, vin- och ostronprovning samt egen tid för vila och reflektion..

Kursen sker i den lilla sydfranska byn Peyriac de Mer som ligger på gränsen mot Spanien. Start sker med frukost söndagen den 22/9 och kursen avslutas torsdagen den 26/9 med lunch.

Du bor i dubbelrum men kan mot extra kostnad byta till enkelrum.

Le Flamant Rouge drivs av Johanna Wrenby. Det är hon som står för boendepaketet vilket inkluderar kost och logi. Observera att vissa måltider tillkommer.

När du klickar på bilden till höger kommer du direkt till Johannas hemsida. Där kan du se de charmiga rummen.

För den som önskar stanna en extra dag för egen tid och reflektion finns det möjlighet att boka. Kanske vill du vandra, bada, måla mera eller bara vara?

Den totala kostnaden består av tre delar:

Resan – som du bokar själv
Kurskostnaden – betalas i förskott till oss
Boendepaketet – betalas under kursveckan, eller i förskott mot faktura, till Johanna Wrenby

Program

Dag 1 söndag 22/9 2019

8.00 startar vi med välkomstfrukost, presentation och information om veckan.
9.00 – 12.00 Dagens uttryckssätt: Bild
12.00 – 13.00 Lunch på le Flamant Rouge
13.00 Vandring i byn och till saltsjön le Doule med bad och eftermiddagsfika. Troligtvis får vi se flamingos.
16.00 Fortsättning med bildövningar
18.00 Kvällspizza* med musikunderhållning på torget

Dag 2 måndag 23/9

8.00 Gemensam frukost på Le Flamant Rouge.
9.00 – 12.00 Dagens uttryckssätt: Sagor och berättelser
13 00 Utflykt till Medelhavet och orten Leucate där vi provar ostron*, badar och äter en medhavd picknick.
17.00 – 19.30 Fortsättning med övningar utifrån sagor och berättelser
20.00 Middag på Le Flamant Rouge

 

Dag 3 tisdag 24/9

8.00 Frukost på le Flamant Rouge
9.00 – 12.00 Dagens uttryckssätt: Drama
12. 00 Vandring till grannbyn Bages där vi åter lunch på torget*.
17.00 – 19.30 Fortsättning med dramaövningar
20.00 Middag på le Flamant Rouge

Dag 4 onsdag 25/9

8.00 Frukost på Le Flamant Rouge
9.00 – 13.30 Dagens uttryckssätt: Visualiseringar och inre bildarbete
14.00 Lunch på Le Flamant Rouge
16.30 Biltur till vingård.
17.00 Vi blir guidade genom processen från druva till vin där också Vinprovning ingår.
20.00 Middag på Vieux Tonneaux* – Peyriacs torgrestaurang.

Dag 5 torsdag 26/9 Avslutning!

8.00 Frukost på Le Flamant Rouge
9.00 – 13.30 Musik och rörelse
Vi avslutar veckan med att kombinera de olika uttryckssätten.
14.00 Festlunch på Le Flamant Rouge
Egen tid.

* Kostnader för dessa måltider ingår ej i priset

För den som önskar stanna en extra dag för egen tid och reflektion finns det möjlighet att boka.

Vägar att ta sig till Peyriac de Mer

Sök flyg på www.momondo.se

Flyg till Montpellier och Perpignan, www.flygstolen.se.

Flyg till Barcelona www.norwegian.se

Flyg från Skavsta till Bezier www.ryanair.se

 

Det finns bra tågförbindelser från flygplatserna i Spanien till Narbonne som är närmsta stad till Peyriac de Mer. Från Narbonne tar du dig med buss till Peyriac de Mer eller så hämtar vi med bil.

Här kan du hitta tågförbindelser i Europa: www.captaintrain.com/en

För egen hyra av bil rekommenderas www.autoeurope.se.
Bil, biltåg och tåg går också. www.bahn.com;

Resan inklusive transfer bokar du själv. Se över din reseförsäkring i god tid.

Priser

Ditt totalpris består av tre delar:
Kurskostnad vilken du betalar till oss före kursstart
Boendepaket vilket du betalar på plats eller i förskott mot faktura.
Kostnad för resa vilken du bokar och betalar själv.

Kurskostnad 6 250 SEK

Kurskostnaden inkluderar förutom kursen, transfer från Narbonne, utflykt till Medelhavet samt skrivböcker, pennor och målarmaterial.

Boendepaket – fem nätter
Del i dubbelrum 330 Euro
Enkelrum 495 Euro

Boendepaketet inkluderar frukost varje dag, tre luncher, fika dagligen samt två middagar på le Flamant Rouge

För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inkl. frukost. Bokas samtidigt som du bokar kursen.

Anmälan och betalning

Anmäl dig senast 26 maj till christin@symbologik.se

Anmälningsavgift 2 250 SEK betalas så snart du har anmält dig. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas ej vid eventuell avbokning.

Resterande kurskostnad 4000 SEK betalas senast den 30/8 2019. Meddela om du har några allergier eller specifika önskemål.

Betalning sker till Britts bankgiro 5649-1228.

Märk inbetalningen med avsändare och telefonnummer.

 

Boendepaketet

betalas vid avfärd eller mot faktura.

Obs! Kom ihåg att boka din flygresa så snart du har fått bekräftelse på att ha fått en plats.

 

 

 

 

Kreativ Kurs i Frankrike den 7/5 till 11/5 – 2019

Upptäck Skaparglädje & Uttryck!

”All of us are creative. Just as blood is a fact of your physical body and nothing you invented, creativity is a fact of your spiritual body and nothing that you must invent.”

The Artist´s Way, by Julia Cameron


Vill Du genom lekfullhet och intuition komma i kontakt med din kreativitet och fantasi? I denna kurs, belägen i södra Frankrikes pärla, den lilla byn ”Peyriac-de-mer”, får du genom guidande övningar, tid och ro att väcka din skaparglädje.

I övningar tillsammans och enskilt kommer vi att låta skaparkraften växa under dessa, både lekfulla och rofyllda dagar. Du ges möjlighet att möta ditt inre kreativa barn, växa i autenticitet, öka din idé-rikedom och närvaro. En process där allt är möjligt och allting är rätt. Vi äter och dricker gott, strosar i omgivningarna, tar dopp i havet och ger oss möjligheten att ta kontakt med vår skaparkraft. Kursdagarna fylls med avslappning, vägledda meditationer, berättande, gestaltning, fantasi fyllda drama-övningar, bildcollage, färgmåleri, skrivande och mer därtill. Dagar för inre reflektion, uttryck, skratt, lugn och inspiration. Jag delar med mig av mina verktyg och intuitiva vägledning. På vägen utforskar Du vad kreativitet är för just Dig. Det kommer vara allt annat än läskigt.
Jag lovar.

Om Erica:

Är en frilansande skådespelerska, teaterpedagog, regissör, yogaledare och inspiratör med flera års erfarenhet i branschen. Med hennes företag Hello Creative, vill hon med humor, värme och glädje att alla ska få ta del av sitt kreativa rum och personliga utveckling. Hon delar vidare verktyg och nycklar som berikat henne, sina uttryck och själsliga anspråk.

Sen flera år tillbaka mötte jag min ”inre flicka” igen. Som hon längtat och väntat. Tålmodigt. Tidigare år hade hon försökt bli hörd, tänt små gnistor till idéer, inspirerande möjligheter och lust att få skapa, göra, testa och framförallt få vara sitt egna autentiska jag med alla känslor och funderingar. Ibland har jag lyssnat, ibland inte… I mötet av att ha jobbat med estetiska, kreativa uttryck bland barn, unga och även vuxna, har hon fått blomma. Leva igen. Sen dess är det min ständiga röda tråd bland ”to-do-lappar” och räkningar – Att bli inspirerad och inspirera andra till att få uttrycka sig utan krav på resultat. Att känna hela livets färgpalett och våga vara ”Allt”. När jag ser mig, ser jag dig.

Livet och våra visioner är en process. Vi tar sidovägar, åker över fartgupp och ibland skakas vi om…men vi rör oss alltid framåt. Min högra hjärnhalva hjälper mig att släppa allvaret, vara nyfiken, testa, göra fel och göra om. Viskar till vänstra hjärnhalvan att det är ok att slappna av bland logik, uträkningar, framtid och dåtid.

Vad är då Kreativitet för mig?
Att få använda min fantasi och idérikedom. Att få berätta genom olika filter av skapande uttryck. När känslor får en kropp. Ord får rörelse. Musik blir närvaro. Färg och form tar liv och allt är möjligt. Ett berättande i alla dess skepnader. Det kan även vara att baka en kaka, laga hettande morotssoppa, bygga en koja i skogen, komponera en yogaklass eller binda en färgsprakande bukett. Sinnen stimuleras. Mer kontakt. Närvarande. Inåt. Utåt. Med vetskap om att Vi är en del av något större, som också är en del i Mig.

Om Pensionatet:

Kursen hålls på charmiga och svenskägda pensionatet ”Le Flamant Rouge”, ett gammalt hus beläget mitt i byn, fullt av originaldetaljer – den gamla spiraltrappan, carrelagegolven, beslag på dörrar och fönster i original. En hemtrevlig och charmig oas, där det är lätt att komma till ro och njuta av livet.

Under kursdagarna kommer vi hinna bada i byns egen saltsjö, göra en utflykt till Medelhavet och bada och äta ostron, äta middag på det mysiga torget och njuta av det lokala vinet. Samtliga frukostar, tre luncher och två middagar äts på Flamingon, dessa ingår i mat- och boendepaketet. Två middagar äter ni ute på lokala restauranger samt en ostronlunch vid havet. För er som inte vill äta ostron, så skickar vi med smörgåsar.

Om Kursen:

Datum: Tisdag 7/5 – lördag 11/5. Välkomstmiddag tisdag kväll, hel kursdag onsdag och torsdag, halv kursdag under fredagen, då vi gör utflykt till stranden. Halv kursdag under lördagen, då vi mot eftermiddagen beger oss till flygplatsen. Vill Du stanna längre? Meddela ditt intresse så kollar Johanna upp möjligheten för detta.

Kursledare: Erica Löfgren.

Kursavgift: 3000kr, inklusive material, såsom papper, akryl med mera. Deltagaren tar med penslar, akvarellfärger och blyertspenna.

Resa (bokas av deltagaren): Skavsta-Beziers med Ryanair.

Tisdag 7 maj, kl. 15:55 – landar kl. 19:07

Lördag 11 maj, kl. 20:00 – landar kl. 23:00

Mat- och boendepaket: Det ingår Transfer till och från Beziers flygplats, boende 4 nätter, 4 frukostar, 3 tvårätters luncher med vin, 2 trerätters middagar med vin, samt fika.

*Enkelrum: 500 euro

*Delat dubbelrum separata sängar: 420 euro

*Delat dubbelrum i dubbelsäng: 350 euro

Anmälan:

Mejla contact@hellocreative.se

Bifoga:

*För-och efternamn, adress, e-postadress, samt telefonnummer.

* Ange vilket boendepaket Du önskar, samt om Du har några speciella allergier eller dieter.

Minst antal deltagare: 6st. / Max antal: 12st.

Vi behöver ha din intresseanmälan (ej bindande) senast den 7 mars. Därefter får du ett återkopplande mejl med frågan om du vill behålla din plats och bekräfta med en bokad anmälan (bindande). Vid bekräftad plats kommer Du få information om betalning av anmälningsavgiften på 1000kr. Resterande kursavgift faktureras under april månad. Boendepaketet betalas på plats.

Vänligen boka inga flyg före 7 mars.

Schema:

Varje dag blickar vi inåt kring ett tema som är relaterat kring kursens huvudtema. Temat för dagen presenteras varje dag efter frukost och vi tar det därefter vidare i en utforskande process med nyfikenhet och öppet sinne. Notera att Schemat kan komma att justeras utefter gruppens intresse och behov.

TISDAG:

19:30 – Hämtning på Beziers flygplats.

21:00 – Välkomstmiddag på Le Flamant Rouge och introduktion av kursen ”Det inre Barnet – En Källa till Kreativitet”.

ONSDAG:

9:00-10:00 / Frukost på Le Flamant Rouge.

10:30 / Samling, presentation av dagens tema och innehåll. Samt Avslappning/Meditation.

11:00-13:00 / Kreativt Uttryck – ”Berättande” (gestaltning, improvisation, rörelse, text m.m).

13:00-14:00 Lunch på Le Flamant Rouge.

14:00-16:00 / Kreativt Uttryck – ”Bild” (måleri, collage akvarell med mera).

16:00-16:30 / Rast och Fika.

16:30-17:30 / Avrundning med Avslappning/Meditation och Skrivande reflektion.

17:30-20:00 / Egen tid.

20:00 / Middag på restaurang (betalas av deltagaren).

TORSDAG:

9:00-10:00 / Frukost på Le Flamant Rouge.

10:30 / Samling, presentation av dagens tema och innehåll. Samt Avslappning/Meditation.

11:00-13:00 / Kreativt Uttryck – ”Berättande” (gestaltning, improvisation, rörelse, text m.m).

13:00-14:00 Lunch på Le Flamant Rouge.

14:00-16:00 / Kreativt Uttryck – ”Bild” (måleri, collage akvarell med mera).

16:00-16:30 / Rast och Fika. 

16:30-17:30 / Avrundning med Avslappning/Meditation och Skrivande reflektion.

17:30-20:00 / Egen tid.

20:00 / Middag på Le Flamant Rouge.

FREDAG:

9:00-10:00 / Frukost på Le flamant Rouge.

10:30 / Samling, presentation av dagens tema och innehåll. Samt Avslappning/Meditation.

11:00-13:00 / Kreativt Uttryck – ”Berättande” (gestaltning, improvisation, rörelse, text m.m).

13:00 / Avfärd till Leucate. Strandutflykt och ostronlunch på plats (betalas av deltagaren), mackor skickas med.

20.00 / Middag på O Vieux Tonneau i Peyriac (betalas av deltagaren).

LÖRDAG:

9:00-10:00 / Frukost på Le Flamant Rouge.

10:30 / Samling, presentation av dagens tema och innehåll. Samt Avslappning/Meditation.

11:00-13:00 / Kreativt Uttryck – ”Berättande & Bild”.

13:00-14.00 / Lunch på Le Flamant Rouge.

14:00-15:00 / Samling och Avrundning.

15:00-17:30 / Egen tid.

Ca 17.30 / Avfärd mot flygplats.

Hjärtligt Välkomna Önskar,

Erica & Johanna

Be Creative! Be Unique! Be You!


 

Art Journaling med Victoria Engholm 28 maj – 1 juni 2019

En dryg timme från spanska gränsen, vid Medelhavet, ligger en liten by som heter Peyriac-de-Mer. Den är jag förälskad i, liksom det fina lilla pensionat , Le Flamant Rouge, där jag håller jag en kurs varje vår kring Kristi Himmelsfärdshelgen.

Om du är intresserad av att hänga med på några underbara dagar i södra Frankrike med skapande, ostron och annat gott – nu har du chansen! För att delta i den här kursen i art journaling/mixed media behöver du inte ha några direkta förkunskaper, däremot en brinnande längtan efter att återupprätta kontakten med ditt lustfyllda skapande.

Jag lär ut enkla tekniker som kan få vem som helst att göra hur underbara bilder som helst. Fokus ligger dock inte på den färdiga bilden, utan på själva processen. Att skapa är en helande aktivitet med den härliga bonusen att man har roligt under tiden, och jag lovar – övningarna

kommer att göra så att du släpper rädslan för det vita papperet, göra den inre kritikern arbetslös och få dig att förlora greppet om tiden. Kursen kommer att innehålla såväl spännande och prestigelösa övningar, som god mat och utflykter. Inga förkunskaper behövs, bara lust!

Nyfiken? Här kan du kika på bilder från tidigare kurser!

Om boendet

Kursen sker i samarbete med Le Flamant Rouge Guesthouse i Peyriac-de-mer i Frankrike. Le Flamant Rouge är ett unikt pensionat beläget i en alldeles förtjusande liten medelhavsby, med saltsjöar och naturreservat på fem minuters gångavstånd.

Vad innehåller kursen och boendepaketet?
Kursen består av följande:
• tisdag kväll välkomstmiddag på Le Flamant Rouge samt kursintroduktion
• onsdag, torsdag, fredag – hela dagar med kurs och inspirerande utflykter i omgivningarna
• lördag  kurs halva dagen och avslutning
En av dagarna åker vi till havet och har picnic. Detta är givetvis frivilligt, vill man hellre stanna hemma så går det alldeles utmärkt.

Boendepaketet innehåller transfer till och från Ryanairs flygplats i Beziers. Boende 4 nätter, 4 frukostar, 3 tvårätters luncher, 2 trerätters middagar samt andra härligheter såsom vin, frukt, kaffe, te och sånt! Restaurangbesök med mera betalar ni själva.

Pris och anmälan
Kursavgift: 2 700 kr, då ingår visst material, men en del material behöver du ta med dig själv – såsom papper, akrylfärger och penslar. Jag ger dig mer detaljerad information om det vid anmälan.

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns i olika alternativ: 
• Enkelrum: 500 €
• Delat dubbelrum: 420 €
• Delad dubbelsäng: 350 €
För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inklusive frukost. Meddela Le Flamant Rouge i tid så att de kan reservera ditt rum.

Maila mig, victoria.engholm@gmail.com, för anmälan och frågor. Ange följande:  namn, adress, mailadress, telefon samt val av boendepaket. Vi vill även veta om du är allergisk eller helt enkelt tycker hemskt illa om något födoämne.  
På Le Flamant Rouge ska man njuta och äta gott 🙂

Vid bekräftad plats kommer du få information om hur du betalar en anmälningsavgift på 1 100 kr. Resterande kostnad betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.
OBS! Vänta med att boka din flygresa tills du fått bekräftad plats!

Rekommenderade flygtider och transport:
Ryanair Sthlm (Skavsta) -Beziers 28/5 med transfer som ingår i boendepaketet, ankomst Peyriac de Mer cirka kl 20.00. Flyget går direkt, inga byten.

Retur Ryanair Beziers -Stockholm (Skavsta) 1/6 med transfer som ingår i boendepaketet, avfärd Peyriac de Mer cirka kl 16.45. Direktflyg även här.

 

 

Observera att ni bokar era flyg själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Om ni väljer att flyga andra dagar så flyger Ryanair till/från Beziers på tisdagar och lördagar. Man kan även flyga med Vueling till Barcelona och sen ta tåget till Narbonne. Ett annat alternativ är att flyga till Montpellier eller Toulouse, därefter ta tåg till Narbonne, eller www.sncf.fr, alternativt egen hyrbil, eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr.  

Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar att åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation.
Transfer ingår ej i boendepaketet för andra flighter än Ryanair den 28/5 och 1/6.
VARMT VÄLKOMNA!

 

 

tisdag 23 – lördag 27 MAJ 2017

ART JOURNALING – lustfyllt bildskapande med Victoria Engholm

Om du är intresserad av att hänga med på några underbara dagar i södra Frankrike med skapande, ostron och annat gott – nu har du chansen! För att delta i den här kursen i art journaling/mixed media behöver du inte ha några direkta förkunskaper, däremot en brinnande längtan efter att återupprätta kontakten med ditt lustfyllda skapande.

Victoria lär ut enkla tekniker som kan få vem som helst att göra hur underbara bilder som helst. Fokus ligger dock inte på den färdiga bilden, utan på själva processen. Att skapa är en helande aktivitet med den härliga bonusen att man har roligt under tiden, och övningarna kommer att göra så att du släpper rädslan för det vita papperet, göra den inre kritikern arbetslös och få dig att förlora greppet om tiden. Kursen kommer att innehålla såväl spännande och prestigelösa övningar, som god mat och utflykter. Inga förkunskaper behövs, bara lust!

Läs mer om Victoria Engholm: www.gloriavictoria.nu

victoria3

Victoria Engholm

 

Vad innehåller kursen och boendepaketet?

Kursen består av följande:

• tisdag kväll 23/5, välkomstmiddag på Le Flamant Rouge samt kursintroduktion

• onsdag, torsdag, fredag – hela dagar med kurs och inspirerande utflykter i omgivningarna

• lördag 27/5, kurs halva dagen och avslutning

En av dagarna åker vi till havet och har picnic.

Boendepaketet innehåller transfer till och från Ryanairs flygplats i Beziers den 23/5 samt den 27/5. Boende 4 nätter, 4 frukostar, 3 tvårätters luncher, 2 trerätters middagar samt andra härligheter såsom vin, frukt, kaffe, te och sånt! Restaurangbesök med mera betalar ni själva.

 

Pris och information om anmälan:

Kursavgift: 2 200 kr, då ingår visst material, bland annat olika akrylmedier, pennor, kritor och collagematerial anpassat efter övningarna.

En del material behöver du ta med dig själv – papper, akrylfärger och penslar. Du får mer detaljerad information om det vid anmälan.

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns i olika alternativ:

 • Enkelrum: 480 €
 • Delat dubbelrum: 370 €
 • Delad dubbelsäng: 320 €

För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inklusive frukost. Meddela Le Flamant Rouge i tid så att de kan reservera ditt rum.

Maila victoria.engholm@gmail.com, för anmälan eller frågor. Ange följande:  namn, adress, mailadress, telefon samt val av boendepaket. Vi vill även veta om du är allergisk eller helt enkelt tycker hemskt illa om något födoämne.

På Le Flamant Rouge ska man njuta och äta gott!

Vid bekräftad plats kommer du få information om hur du betalar en anmälningsavgift motsvarande 50 procent av kursavgiften, det vill säga 1 100 kronor. Resterande kostnad betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.

OBS! Vänta med att boka din flygresa tills du fått bekräftad plats!

 

Rekommenderade flygtider och transport:

Ryanair Sthlm-Beziers 23/5 med transfer som ingår i boendepaketet, ankomst Peyriac de Mer cirka kl 20.00.

Retur Ryanair Beziers -Stockholm 27/5 med transfer som ingår i boendepaketet, avfärd Peyriac de mer cirka kl 16.45.

Observera att ni bokar era flyg själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Om ni väljer att flyga andra dagar så flyger Ryanair till/från Beziers på tisdagar och lördagar. Man kan även flyga med Vueling till Barcelona och sen ta tåget till Narbonne. Ett annat alternativ är att flyga till Montpellier eller Toulouse, därefter ta tåg till Narbonne, www.renfe.es eller www.sncf.fr, alternativt egen hyrbil, eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr.

Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar att åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation. Transfer ingår ej i boendepaketet för andra flighter än Ryanair den 23/5 och 27/5.

 

VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR VICTORIA OCH LE FLAMANT ROUGE

VÄLKOMNA!

 

wideOrnament

 

 

torsdag 9 – måndag 13 JUNI 2016

SKRIVARKURS med Bob Hansson

 

 

 

 

 

Organisatör:

Bob Hansson i samarbete med Le Flamant Rouge

Kort beskrivning om kursen:

”Vänta inte på inspirationen. Skriv som om du redan har den.

Vänta inte på lusten. Lev som om du redan har den.”

Vi kommer skriva ord på papper som på morgonen är tomma men på kvällen fyllda!  Vi kommer pröva olika slags meditationer och vi kommer dricka en del kaffe och kanske även andra drycker.

Men det är inte bara en semester, det är dagar som kommer vara större än så. Det är dagar som vi investerar i vår längtan efter att skriva.

Kursen är först och främst inriktad på att frigöra flödet, men vi kommer även hinna med att gå igenom en del dramaturgi och konkreta skrivtipps.

Så ta med din nyfikenhet på dig själv! Ta med dina badkläder och allt det i dig som inte riktigt får komma ut i det där vanliga livet.

Du behöver inte vara glad, inspirerad eller det minsta genial. Du är välkommen i precis det skick du är. Vi ska inte prestera kurs, vi ska inte prestera ord, ingen ska vara duktig elev och ingen ska vara duktig lärare.

Det här är dagar som vill oss all väl!

Välkomna önskar Bob!

Läs mer om Bob Hansson:

www.bobhansson.se

Vad innehåller kursen och boendepaketet?

Kursen består utav följande:

 • torsdag kväll, kvällssamling
 • fredag, lördag, söndag – heldagar kurs
 • måndag, förmiddag och avslutning

En eftermiddag + kväll åker vi till havet och badar! Samt äter middag på stranden! Detta är givetvis frivilligt, vill man hellre stanna hemma så går det alldeles utmärkt!

Boendepaketet innehåller boende 4 nätter, 4 luncher, 1 middag samt lite smått och gott, typ vin, frukt, kaffe, te och sånt! Restaurangbesök mm. betalar ni själva.

Pris och information om anmälan:

Kursavgift: 3800 SEK – men för dig under 25 år halva priset, dvs. 1900 SEK!

EARLY BIRD – om du anmäler dig före 1 april kostar kursen endast 3000 SEK !

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns i olika alternativ:

 • Enkelrum: 420 € (ca 3900 SEK)
 • Delat dubbelrum: 310 €
 • Delat trippelrum: 250 €

För de som vill finns möjlighet att boka/köpa transport från och till Barcelona flygplats. Se de rekommenderade flygtiderna nedan.

Transport från BCN flygplats: 50 €, Transport till BCN flygplats: 50 €

För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inkl. frukost. Meddela oss i tid så att vi kan reservera ditt rum.

Priserna inkluderar svensk moms och franska skatter, inkl. turistskatt.

Maila kurser@leflamantrouge.com för anmälan eller frågor. Informera oss gärna om allergier, val av boendepaket, transport osv. Tack!

Vid bekräftad plats kommer du få information om hur du betalar en anmälningsavgift motsvarande 50% av kursavgiften, dvs. 1900 SEK. Resterande kostnad betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.

Rekommenderade flygtider och transport:

Vi kommer att hämta de som bokat transport från Barcelona flygplats torsdag 9/6 kl. 17.30, ankomst Peyriac de Mer ca 20.00

Vi kommer att skjutsa de som bokat transport till Barcelona flygplats måndag 13/6 kl. 14.30, ankomst Barcelona flygplats ca 17.00

Följande flyg rekommenderas:

Norwegian 9/6, Stockholm – Barcelona : 12.35 – 16.00

Norwegian 13/6, Barcelona – Stockholm:  20.10 – 23.55

För sena bokningar – kontrollera alternativen med KLM (mellanlandning i Amsterdam) för ett billigare alternativ!

Om ni väljer att flyga andra dagar kan Ryan Air till/från Beziers på tisdagar och lördagar vara det smidigaste alternativet.

Observera att ni bokar era flyg själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Ni kan självklart boka transport från / till BCN flygplats även om ni flyger andra tider eller andra dagar. Se bara till att ta er till flygplatsen så ses vi där. I Barcelona finns en shuttle från centrum till flygplatsen för 5 euro.

Om ni själva tar er till Le Flamant Rouge rekommenderar vi främst flygplatserna Beziers, Barcelona, Montpellier, Toulouse, därefter tåg till Narbonne, www.renfe.es eller www.sncf.fr. Alternativt egen hyrbil. Eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr. Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation.

VÄLKOMNA!

 

wideOrnament

 

 

 

söndag 25 – fredag 30 SEPTEMBER 2016

Baskurs i kreativa uttryckssätt

Organisatör: Symbologik

Ann-Christin, Britt och Christin

Ann-Christin, Britt och Christin

Kort beskrivning om kursen:

Våra inre upplevelser är grunden för vårt varande. Det är helt möjligt att ta sig igenom livet utan att någonsin undersöka dessa, men då kommer vi också att ha mycket liten vetskap om vilka vi är och vart vi är på väg. Under kursens gång får du tillgång din inre värld. Vi arbetar med meditation, med egna och andras drömmar och bilder samt med visualiseringsövningar.

b6cae08a90-20120928_131106b

Den kreativa ateljén

De symboliska, kreativa uttryckssätten är

 • Bild, färg och form
 • Drömmar, inre bilder, visualisering och symboldrama
 • Sagor, berättelser, myter och ritualer
 • Musik, dans och drama

Länk till kursbeskrivning, inklusive priser och information om anmälan:

Symbologik: Baskurs i kreativa uttryckssätt

VÄLKOMNA!