The Flamant Team

Vi är många som ingår i konceptet Le Flamant Rouge! Vi har haft turen att kunna bygga upp ett team med fantastiskt hjälpsamma och kreativa Le Flamant Rouge-vänner som arbetat med att ta hand om huset och alla aktiviteter runt omkring. Här några av dem…


wideOrnament

Working Guests 2015

 

johannaW

Johanna

Johanna Wrenby

Den svenska fransyskan! Som snart blir Den franska svenskan! Johanna kom till ett tomt hus, utan nycklar och utan adress. Fick en första vän som hon döpte Carotte – vår lilla (eller stora!) katt Kompis blev på så vis en morot för en stund! Johanna klarar allt! Allt, allt, allt.

Och säsongen 2016 ska vi få njuta av hennes trygga närvaro hela säsongen!

HALLELUJA! LA VIE EST BELLE!


Niclas, Lisa & lilla Juli

Niclas, Lisa & lilla Juli

Lilla familjen som flyttade in och fyllde huset med musik, ljuvligt doftande mat, energi och nyfikenhet! Och lilla Juli som blev vår egna maskot! De ville prova på livet i en sydfransk by och har nu använt modet (de redan hade!) till att starta ett eget äventyr i Provence! Jippi för att bryta mönster och förväntningar! Heja familjen och nya äventyr!


Karin

Karin Måhlstedt

Räddaren!!! Kanske den vänligaste och finaste människa som satt sin fot i Peyriac de Mer. Man behöver inte många sekunder för att känna av Karins goda aura. När vi hade tuffa tider räddade hon oss och fick agera husvakt – fick ha huset, målarateljén och Kompis för sig själv! Och i år kommer hon tillbaka med vänner – vi ser så fram emot den aura Karin sprider!


Paula

Paula Pralin

Den coola persikan! För oss är Paula den fräscha, moderna, uppdaterade, reflekterande, utmanande och snygga ordkonstnären! Dessutom har hon jämtländskt blod och det har ju visat sig kunna flytta berg…eller i alla fall ge förmågan att bryta ner mossiga idéer och bygga egna vägar!  Läs hennes texter och reflektera: Från ett annat liv


Miram & Matti

Miriam & Matti

Vår idol Miriam och hennes bedårande kärlek Matti! Vilket par! Artistisk finess – lugn och sans – värme och passion – röda läppar, höga midjor och massa piff! Miriam och Matti sätter liksom huvudet på spiken för vad vi står för. Man fixar och pumpar cyklarna, städar rent och fejar – dessutom möts gästerna av en kreativ kick vid varje ny frukostbricka! Miriam var hos oss våren 2012 och gjorde reportage för ELLE – läs mer under Press!


Mirjam & Sanna

 Mirjam, Sanna & Philip

Plötsligt finns Mirjam och Sanna i huset – igen. Det går inte att hålla koll på hur ofta de är där, när de varit här, när de åker – man vädrar och in kommer den friska luften – och då är de plötsligt där! Sitter på baksidan, i fönstret, plockar blommor och allt blir bara så himla ljuvligt! I år fick vi dessutom ta hand om och bli serverade på baksidan av Sannas fästman Philip. Han som uppfinner, utför och funderar, samt har de snällaste ögon man kan tänka sig.

 

 

 

 


 

Havsvackra Hanna!

Havsvackra Hanna!

 

Hanna Bränfeldt

Hanna Hanna Hanna – vad skulle Le Flamant Rouge höstsäsong varit utan Hanna?! Och – vad klarar hon inte?! Planering, förberedelser och ordning och reda – men framförallt MAT VIN NAGELLACK SNYGGA RÖDA LÄPPAR PASSION & DEN VARMASTE AV OMSORG.

Antingen får vi se Hanna i näringslivssammanhang framöver eller så dyker hon upp i specialistpaneler kring ekade oljiga vita viner från Södra Frankrike.

Troligast blir det nog både och. Oavsett längtar vi tills Hanna flyttar in hos oss igen!!

Kontakta Hanna här: hannabranfeldt@gmail.com

Läs Hannas charmiga blogg / språkskola: www.lefrancaisdujour.blogspot.fr


 

Niels

 

 

Niels – Nilex – Nilsie – Nils no 2 – Mannen med hatten

Mannen som flyttade in på vinden.

Han som joggade. Han som gick. Han som lagade cyklar.

Byggde hyllor, reparerade lås, klättrade in genom fönster, simmade, körde motorcykel, blev brödlärling och lärde oss baka riktig PIZZA!

Han som vi tycker så mycket om.  Kärt barn har, som bekräftat, många namn.

 

 

 


 

Tobbe & Charlie

Tobbe & Charlie

Det svensk-fransk-gotländska paret som till slut flyttade från Paris till Peyriac!

Och tog med tuppen Henri!

Gäster – återkommande gäster – Working Guests – återkommande Working Guests – Kock – och under sommaren 2016 kommer de tillbaka IGEN! Vi vill att de ALLTID ska vara på Le Flamant Rouge – som tur är de alltid närvarande i form av två nätskulpturer i mitten av huset!

Och de inlagda körsbären i skafferiet…vi kommer aldrig äta upp dessa fantastiska minnen. Inte heller vågar vi röra surdegen i kylen…

♥ ♥ ♥ ♥

 

 

 


 

LFR_Gokvall_episode3_6

Emma Hamberg

  Emma Hamberg

Emma kom i en gammal gul Citroën utan tak. Emma checkade in på vinden. Hon såg nakna människor, åt de största ostron ni kan tänka, diskuterade sjömannens tatueringar och föll i djupaste kärlek till byns hemlige vinbonde.

Hon tog till sig den franska kvinnans filosofi om egen tid, njutning framför allt och att bejaka sin kvinnlighet – gick till frissan och bokade in en riktig fransk make up!

Utöver detta tog hon emot tyska eleganta gäster, internationella par och franska bohemer.

Vi som var med på Emmas Grand Finale afton glömmer henne aldrig – och inte heller glömmer vi kamerakocken, chefen med stenkoll, 2 loup de mer och MASSA njutning!


wideOrnament

Working Guest 2014

Kicki

Kicki

Hela Peyriacs musa! Säg den i byn som inte berördes av detta väsen till kvinna. Radiojournalisten, producenten, frisyrbyterskan och livsfilosofen etsade sig fast i var och ens hjärta! Kicki har även arbetat som projektledare för Le Flamant Rouge Vistelsestipendiium 2015 för Svenska Författarförbundet, samt agerat brandingenjör och glödlampsspecialist!

Lyssna på ALLT Kicki gjort för Sveriges Radio – ALLT är bra!

* * * * *


Mirjam

Mirjam

Den lovande textilkonstnären – Mirjam från Härnösand! Mirjam var en del av ELLE-reportageteamet på Le Flamant Rouge men arbetade som working guest året efter. Konstnärssjäl i truckerkeps! Mirjam och Sanna kommer tillbaka till säsongen 2015 under de intensiva sommarveckorna i juli, augusti – tack och lov!


Sanna

Sanna

Ljuvliga Sanna, arkitekten som ska få rita alla våra drömmars hus! Med stor omtänksamhet och varmt hjärta arbetade Sanna som working tillsammans med Mirjam. Blommor och detaljer har aldrig varit så vackra om när Sanna och Mirjam fanns i huset!


Camilla

Camilla & Betty

Camilla. spanjorskan av Flamant Rouge, drev Le Flamant Rouge working guestarbetet och lyckades etablera efterlängtad administrativ struktur! Tack och lov för det 🙂 Med sig hade hon sin kaxiga lilla donna Betty – en ursöt fransk bulldog. Vi säger fortfarande Camilla och Bettys rum, vi glömmer er aldrig!

Betty

Betty

 

 

 

 

 

 


 

Susette

 

 

Susette

Vår egen Crêpe Suzette! Sällan har vi haft en gäst som återkommit i så många skepnader. Som konstnär och bagare, som working guest, som dotter, som barnbarn, som vän till Le Flamant Rouge, som granne. Susette hittar alltid nya möjligheter att komma till oss – och möjligheterna hittar ALLTID Susette! Vi är mycket förtjusta i denna sockerbit.


Elina

Elina

Smarta och charmiga Elina hjälpte oss våren 2014. Det smittande leendet och den stolta karaktären är verkligen något vi imponerades av!

Behöver du pepp och jävlar anamma – boka intensivkurs hos Elina!


Anna Malmborg

Anna Malmborg

Chérie Anna, sjungande Anna, vackra, inspirerande och ljuvlig. Vintageprinsessa med det rödaste av hjärtan . Anna flyttade in i september och var med och stängde Le Flamant Rouge för säsongen i november. Under tiden hann hon fylla år, lära sig laga massa kål, besöka Emmaus 1000 gånger, bjuda in till Jam-afton och vika ca 30 papperssvalor – dessutom förtrollade hon grannarna totalt med sitt sätt. Det känns fantastiskt för oss att sådana som Anna helt plötsligt bara finns i huset…hur kom hon hit?! Var kom hon ifrån?! En dag var hon bara här och så måste det vara. Vi vill alltid att hon ska vara här.

Kontakta Anna här: malmborg.anna@gmail.com

Och – kolla in hennes band Ophelia & the Black Birds: www.opheliaandtheblackbirds.se


Rebecca Oiva

Vi tog emot ett brev i början av sommaren…hon hade läst artikeln i ELLE och skrev ett fantastiskt fint mail till oss, gripande och vackert! Så sen kom hon –  som ett väsen med öga för livets små nyanser, för trötthet, pigghet, passion, sorg och glädje. Vi blev alla tagna av Rebecca – så även lille Arthur 2,5 år som fortfarande pratar om Becca och missekatterna på baksidan. Nu väntar vi bara på att ”Oiva Yoga” drar igång! Kanske med yoga retreat hos Le Flamant Rouge framöver?!

För att kontakta Rebecka maila till: rebeccaoiva@hotmail.com


The Baczynskis

The Baczynski Family

Amanda, Julle, Tadde, Maria, Josh and Denise – they ALL spent August in south of France taking loving/bohemian care of Le Flamant Rouge. We’ve never had so much creativity and love in this house. The Baczynskis are something extraordinary – it’s a show. Le Flamant Rouge loves The Baczynskis. And they love us. Forever love.

To contact them please send an email to Amanda: ames.amanda@gmail.com


Viktoria – Mademoiselle Caramelle

Viktoria Öhling

Viktoria – Mademoiselle Caramelle – fransklärarinna, livsnjutare, löpare, drömmare och frustrerad liberal-humanist – en härlig blandning av allt helt enkelt! Viktoria gav Le Flamant Rouge hela sitt sommarlov, lärde känna byn, sig själv och det lantliga, sydliga, bohemiska, distraherade men ändå så omedelbara och självklara Frankrike. En fantastisk blogg om hennes reflektioner finns här: www.mademoisellecaramelle.wordpress.com,

För att kontakta Viktoria maila till: viktoria.ohling@gmail.com


Åsa

Åsa Devillaz

Åsa was part of Le Flamant Rouge  during a couple of weeks,  searching the atmosphere, the inner peace, the inspiration and the own way of being. Åsa is an experienced project manager , focusing on communcation and changes – and we can sure say we felt that! She IS a project manager, and we also know she’s going to run many more life changing projects ahead. All the best for sweet sugar Åsa.

Read more about Åsa on her website: www.devillaz.com


Ebba

Ebba

Ebba Mohlin

Ebba was a long-term Le Flamant Rouge guest during the whole year. She left her japaneese design store Tokyo Transport located in Visby, Gotland behind for a while to instead explore southern France nature, food and life style. Ebba helped us out with everything, taking good care of the guests and developing the concept of Le Flamant Rouge. We don’t ever want to think about Ebba checking out from Le Flamant Rouge! We for sure expect her back!

To  contact Ebba, please send an email to ebbamohlin@tokyotransport.se


Kristin

Kristin Andersson

Kristin has spent the last year(s) in Spain but fortunate for us she decided to spice up the spanish tapas life with some french inspiration, food, wine and Le Flamant Rouge work out. With the warmest smile and the biggest heart she welcomed the guests during some summer weeks. She’s more than extremely welcome back as a Le Flamant Rouge friend and guest!

To contact Kristin, please send an email to: kristin_an@hotmail.com


Gunnel & Ulf

Gunnel och Ulf Söderholm

Our heros! Role models for people enjoying life, positive and enthusiastic about creative and inspiring opportunities! Gunnel and Ulf, or GULF as we nowadays call them,. GULF has been working guests several times – our house has never been so well taken care of as when the GULFs are in the house. We are so lucky to have such friends!


Anita

Anita Hansson

Maria’s wonderful mother – and the reason for our love for cooking and warm hospitality. Anita has been helping out during some activities, especially carefully preparing food and the special Le Flamant Rouge morning juice with lemon, ginger and honey. Thank you beloved mother.

♥♥♥


Katharina & Pom Pom

Katharina Brunat

A true entrepreneur who moved into the attic for two months. Katharina helped out at Le Flamant Rouge while also working with her own company as a PR consultant, event planner, professional blogger and social media manager, CEO for EcoBride.se and more to it! She also became the cake and dessert pro at Le Flamant Rouge, a special thanks for our flagship dessert ”Figues St Martin”. Warm wishes also from the cats of Peyriac de Mer. True animal heroes like Katharina is hard to find – Welcome back!

To contact Katharina, please send an email to: katharina[@]brunat.se


A warm warm welcome to visit us, have a glass of wine, talk about life and share your dreams with us…

Maria & all the Flamant Rouge Friends