Stages

Le Flamant Rouge presenterar varje år några kurser tillsammans med kursledare där vårt koncept och deras koncept matchar. Under kurserna får man lära känna Peyriac de Mer, livet i en fransk by, Le Flamant Rouge och vår goda mat!

Välkomna att läsa mer om kurserna nedan!

wideOrnament

 

 

tisdag 23 – lördag 27 MAJ 2017

ART JOURNALING – lustfyllt bildskapande med Victoria Engholm

Om du är intresserad av att hänga med på några underbara dagar i södra Frankrike med skapande, ostron och annat gott – nu har du chansen! För att delta i den här kursen i art journaling/mixed media behöver du inte ha några direkta förkunskaper, däremot en brinnande längtan efter att återupprätta kontakten med ditt lustfyllda skapande.

Victoria lär ut enkla tekniker som kan få vem som helst att göra hur underbara bilder som helst. Fokus ligger dock inte på den färdiga bilden, utan på själva processen. Att skapa är en helande aktivitet med den härliga bonusen att man har roligt under tiden, och övningarna kommer att göra så att du släpper rädslan för det vita papperet, göra den inre kritikern arbetslös och få dig att förlora greppet om tiden. Kursen kommer att innehålla såväl spännande och prestigelösa övningar, som god mat och utflykter. Inga förkunskaper behövs, bara lust!

Läs mer om Victoria Engholm: www.gloriavictoria.nu

victoria3

Victoria Engholm

 

Vad innehåller kursen och boendepaketet?

Kursen består av följande:

• tisdag kväll 23/5, välkomstmiddag på Le Flamant Rouge samt kursintroduktion

• onsdag, torsdag, fredag – hela dagar med kurs och inspirerande utflykter i omgivningarna

• lördag 27/5, kurs halva dagen och avslutning

En av dagarna åker vi till havet och har picnic.

Boendepaketet innehåller transfer till och från Ryanairs flygplats i Beziers den 23/5 samt den 27/5. Boende 4 nätter, 4 frukostar, 3 tvårätters luncher, 2 trerätters middagar samt andra härligheter såsom vin, frukt, kaffe, te och sånt! Restaurangbesök med mera betalar ni själva.

 

Pris och information om anmälan:

Kursavgift: 2 200 kr, då ingår visst material, bland annat olika akrylmedier, pennor, kritor och collagematerial anpassat efter övningarna.

En del material behöver du ta med dig själv – papper, akrylfärger och penslar. Du får mer detaljerad information om det vid anmälan.

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns i olika alternativ:

 • Enkelrum: 480 €
 • Delat dubbelrum: 370 €
 • Delad dubbelsäng: 320 €

För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inklusive frukost. Meddela Le Flamant Rouge i tid så att de kan reservera ditt rum.

Maila victoria.engholm@gmail.com, för anmälan eller frågor. Ange följande:  namn, adress, mailadress, telefon samt val av boendepaket. Vi vill även veta om du är allergisk eller helt enkelt tycker hemskt illa om något födoämne.

På Le Flamant Rouge ska man njuta och äta gott!

Vid bekräftad plats kommer du få information om hur du betalar en anmälningsavgift motsvarande 50 procent av kursavgiften, det vill säga 1 100 kronor. Resterande kostnad betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.

OBS! Vänta med att boka din flygresa tills du fått bekräftad plats!

 

Rekommenderade flygtider och transport:

Ryanair Sthlm-Beziers 23/5 med transfer som ingår i boendepaketet, ankomst Peyriac de Mer cirka kl 20.00.

Retur Ryanair Beziers -Stockholm 27/5 med transfer som ingår i boendepaketet, avfärd Peyriac de mer cirka kl 16.45.

Observera att ni bokar era flyg själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Om ni väljer att flyga andra dagar så flyger Ryanair till/från Beziers på tisdagar och lördagar. Man kan även flyga med Vueling till Barcelona och sen ta tåget till Narbonne. Ett annat alternativ är att flyga till Montpellier eller Toulouse, därefter ta tåg till Narbonne, www.renfe.es eller www.sncf.fr, alternativt egen hyrbil, eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr.

Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar att åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation. Transfer ingår ej i boendepaketet för andra flighter än Ryanair den 23/5 och 27/5.

 

VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR VICTORIA OCH LE FLAMANT ROUGE

VÄLKOMNA!

 

wideOrnament

 

 

torsdag 9 – måndag 13 JUNI 2016

SKRIVARKURS med Bob Hansson

 

 

 

 

 

Organisatör:

Bob Hansson i samarbete med Le Flamant Rouge

Kort beskrivning om kursen:

« Vänta inte på inspirationen. Skriv som om du redan har den.

Vänta inte på lusten. Lev som om du redan har den. »

Vi kommer skriva ord på papper som på morgonen är tomma men på kvällen fyllda!  Vi kommer pröva olika slags meditationer och vi kommer dricka en del kaffe och kanske även andra drycker.

Men det är inte bara en semester, det är dagar som kommer vara större än så. Det är dagar som vi investerar i vår längtan efter att skriva.

Kursen är först och främst inriktad på att frigöra flödet, men vi kommer även hinna med att gå igenom en del dramaturgi och konkreta skrivtipps.

Så ta med din nyfikenhet på dig själv! Ta med dina badkläder och allt det i dig som inte riktigt får komma ut i det där vanliga livet.

Du behöver inte vara glad, inspirerad eller det minsta genial. Du är välkommen i precis det skick du är. Vi ska inte prestera kurs, vi ska inte prestera ord, ingen ska vara duktig elev och ingen ska vara duktig lärare.

Det här är dagar som vill oss all väl!

Välkomna önskar Bob!

Läs mer om Bob Hansson:

www.bobhansson.se

Vad innehåller kursen och boendepaketet?

Kursen består utav följande:

 • torsdag kväll, kvällssamling
 • fredag, lördag, söndag – heldagar kurs
 • måndag, förmiddag och avslutning

En eftermiddag + kväll åker vi till havet och badar! Samt äter middag på stranden! Detta är givetvis frivilligt, vill man hellre stanna hemma så går det alldeles utmärkt!

Boendepaketet innehåller boende 4 nätter, 4 luncher, 1 middag samt lite smått och gott, typ vin, frukt, kaffe, te och sånt! Restaurangbesök mm. betalar ni själva.

Pris och information om anmälan:

Kursavgift: 3800 SEK – men för dig under 25 år halva priset, dvs. 1900 SEK!

EARLY BIRD – om du anmäler dig före 1 april kostar kursen endast 3000 SEK !

Mat- och boendepaket på Le Flamant Rouge finns i olika alternativ:

 • Enkelrum: 420 € (ca 3900 SEK)
 • Delat dubbelrum: 310 €
 • Delat trippelrum: 250 €

För de som vill finns möjlighet att boka/köpa transport från och till Barcelona flygplats. Se de rekommenderade flygtiderna nedan.

Transport från BCN flygplats: 50 €, Transport till BCN flygplats: 50 €

För dig som vill komma tidigare eller vill stanna kvar efter kursen finns möjlighet att boka extranätter till en kostnad av 70 € per rum inkl. frukost. Meddela oss i tid så att vi kan reservera ditt rum.

Priserna inkluderar svensk moms och franska skatter, inkl. turistskatt.

Maila kurser@leflamantrouge.com för anmälan eller frågor. Informera oss gärna om allergier, val av boendepaket, transport osv. Tack!

Vid bekräftad plats kommer du få information om hur du betalar en anmälningsavgift motsvarande 50% av kursavgiften, dvs. 1900 SEK. Resterande kostnad betalar du under kursen, på plats. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om du bokar av din plats.

Rekommenderade flygtider och transport:

Vi kommer att hämta de som bokat transport från Barcelona flygplats torsdag 9/6 kl. 17.30, ankomst Peyriac de Mer ca 20.00

Vi kommer att skjutsa de som bokat transport till Barcelona flygplats måndag 13/6 kl. 14.30, ankomst Barcelona flygplats ca 17.00

Följande flyg rekommenderas:

Norwegian 9/6, Stockholm – Barcelona : 12.35 – 16.00

Norwegian 13/6, Barcelona – Stockholm:  20.10 – 23.55

För sena bokningar – kontrollera alternativen med KLM (mellanlandning i Amsterdam) för ett billigare alternativ!

Om ni väljer att flyga andra dagar kan Ryan Air till/från Beziers på tisdagar och lördagar vara det smidigaste alternativet.

Observera att ni bokar era flyg själva, detta ingår inte i varken kurspriset eller boendepaketet. Ni kan självklart boka transport från / till BCN flygplats även om ni flyger andra tider eller andra dagar. Se bara till att ta er till flygplatsen så ses vi där. I Barcelona finns en shuttle från centrum till flygplatsen för 5 euro.

Om ni själva tar er till Le Flamant Rouge rekommenderar vi främst flygplatserna Beziers, Barcelona, Montpellier, Toulouse, därefter tåg till Narbonne, www.renfe.es eller www.sncf.fr. Alternativt egen hyrbil. Eller samåkningstjänsten www.blablacar.fr. Meddela gärna i er anmälan hur ni planerar åka så vi vet om ni behöver hämtas på Narbonne tågstation.

VÄLKOMNA!

 

wideOrnament

 

 

 

söndag 25 – fredag 30 SEPTEMBER 2016

Baskurs i kreativa uttryckssätt

Organisatör: Symbologik

Ann-Christin, Britt och Christin

Ann-Christin, Britt och Christin

Kort beskrivning om kursen:

Våra inre upplevelser är grunden för vårt varande. Det är helt möjligt att ta sig igenom livet utan att någonsin undersöka dessa, men då kommer vi också att ha mycket liten vetskap om vilka vi är och vart vi är på väg. Under kursens gång får du tillgång din inre värld. Vi arbetar med meditation, med egna och andras drömmar och bilder samt med visualiseringsövningar.

b6cae08a90-20120928_131106b

Den kreativa ateljén

De symboliska, kreativa uttryckssätten är

 • Bild, färg och form
 • Drömmar, inre bilder, visualisering och symboldrama
 • Sagor, berättelser, myter och ritualer
 • Musik, dans och drama

Länk till kursbeskrivning, inklusive priser och information om anmälan:

Symbologik: Baskurs i kreativa uttryckssätt

VÄLKOMNA!